Jul 18, 2006, 9:42 PM

Поверие 

  Poetry
763 0 17
Завари ли те месечина пълна
на тръгване от южните простори,
от пътя ,значи, иска да те върне -
небето иска с тебе да говори.

Не тръгвай този път, преди
гората с песен да те изпроводи.
Звезда от южното небе вземи
по пътищата чужди да те води.

Усмихнат ли се старите чинари
поверие в листата им звъни.
Стаили  се в зелените им длани
легендите те молят :" Остани!

Недей да тръгваш този път, преди
да си намерил две добри ръце,
една усмивка топла и очи,
които виждат в твоето сърце..."

© Бистра Малинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??