Apr 2, 2023, 10:07 PM

Празна изба 

  Poetry » Civilian, Other
172 3 3

Рече баба Гинка

зимнина да прави,

спори с Гица, с Тинка

в близката градинка.

В таз леха ще сложи

патладжани сини,

дето ги отглеждат

петнадесет години.

В другата отколе

сортове познати -

скоро ще засее

алени домати…

Туй си е традиция! -

рече баба Гица. -

не мой, бе другари,

без стогодишна лютеница.

И засяха вредом

разни зарзавати.

Възроди се плевел

сред чушки и домати.

Що да чинат трите

баби работливи,

плевелите чистят

вече две години.

Две години спорят,

а реколта няма.

Празна все стои си

избата голяма…

© Златка Чардакова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??