Jun 18, 2009, 10:57 AM

Празни думи 

  Poetry
675 0 22

 

 

Празни думи

 

Запалила съм само няколко звезди 

над мрака, над обърканите чувства. 

Прозорецът  отрязва нашите черти. 

Завесите уплашен вятърът полюшва.

 

По дяволите нуждата от сън, спечелена

сред хрисимите жестове на светлината!

Ела и прогони, оглозгай уморената и плът

с инстинкта на пируващ неприятел.

 

Не казвай, даже и наум обричащите думи!

За кой ли път в небето лятото ще се взриви,

нощта из празнотата ще се извали през отчаяния

над истини,  над клюки, над признания.

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??