Jun 6, 2011, 12:10 AM

Празник в гората 

  Poetry » For kids
1778 0 21

    

 

Мъничка калинка

на лист от латинка,

в утринна росица

измила косица,

сложила ù джувка.

С лачени обувки,

с червено елече –

ех, че буболече!

Съзрял я скакалец,

дългокрак хубавец.

Пратил свойта майка

със цветец от лайка,

с подарък в шушулка –

иска я за булка.

И тогаз в гората

почна веселбата!

Три дни пили, яли

и хорце играли

с цялата дружинка

Скокльо и Калинка!

 

 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??