May 10, 2017, 9:08 AM

Празният поглед зад маската 

  Poetry » Phylosophy
624 0 0

Коя маска ще сложиш днес?

От кого ще се криеш в ъгъла свит?

Ще скимтиш ли като пес –

жалък и от целия свят прикрит?

 

Докога ще те е страх от сянката?

Докога ще лъжеш себе си с чужди думи?

Ще съскаш като пепелянката

сякаш истината за миг ще те погуби.

 

Ужасът не крие се в мрака,

а в хаоса на същността ти.

Животът теб никак не чака,

а пронизва повърхността ти.

 

Маската никога не ще те спаси,

само ще покрие белезите за ден.

Борбата срещу истината спри

и на ужаса не ще си в плен.

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??