Предателство
Очите я парят,
сълзите и се леят по бузите,
сърцето и няма да галят
със спокойствието на музите.
Пред портите на рая тя чака,
а дяволът я вика -
часовникът тик-така
и в своя сетен час тя ще го изрече.
Изборът е труден,
при дявола да отиде,
приятелството да предаде
и при любовта да иде.
Или любовта да остави,
да нарани себе си и него,
тъгата си да удави
в непробуден сън.
С всеки ден тя чезне във вечността,
частица по частица умира
и губи същността,
до приятелството да се намира.
© Теди All rights reserved.