Oct 18, 2023, 1:07 PM

Преди есента 

  Poetry
187 0 0

 

 

 

Изтеглена и светло величава,

нощта простира оределите си звезди по небето.

Луната е цяла и виждаща,

а щурците си вземат сбогом.

 

Забързан, както винаги, вятърът

разпределя задачите за следващия ден

и току се спира да успокои

протестиращите дървета.

 

Тъжно и някак припряно

е и морето.

 

Угрижена за плодовете си,

земята се мята в съня си

и час по час поглежда небето

в очакване на утрото.

 

А то е все така изтеглено.

И светло.

И все още топло.

© Петър All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??