Jan 8, 2010, 6:42 PM

Предпочел 

  Poetry » Humour
718 0 13

(из цикъла „Вицове в рими”)

Когато Николай се престраши
 да се ожени, то, по обичая,
от таткото на булката реши
ръката й да иска. То се знае,


отиде и помоли; „ Дъщеря ви,
да се омъжи, бих желал, за мен!”
„ Добре – му каза таткото тогава –
но пита ли жена ми?” „ Да – смутен –


попитах я!”, отвърна Николай,
 „Жена ви също много ми се нрави,
но мисля, по-добре ще бъде май
да се оженя аз за дъщеря ви!”

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??