Feb 6, 2011, 4:21 PM

Предпролетен етюд 

  Poetry » White poetry
911 0 22

Предпролетен етюд

 

Днес леденият вятър
се топи от мъка
по разголеното рамо
на една все още недостъпна пролет.

Надживял снежинките си,
приземилият се сняг
ще се превърне в локва,
за да угаси
предшестващата махмурлука
жажда на врабеца.
Моля слънцето да се смили -
ще го излъжа,
 че днес точно е рожденият му ден -
виж, минзухарите пламтят в ливадата
като свещи върху зелената глазура...
Подарък ще му дам:
току-що акордирана дъга -
китара седемструнна.

© Владимир Виденов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??