Nov 24, 2005, 6:33 AM

Предвестие... 

  Poetry
980 0 2
И ето - аз вървя по Лунната пътека,
не зная води ли ме към дома...
Пристъпвам плаха, търсеща утеха,
единствена останала в света...

Вървя по сухите стърнища...
От босите ми парещи нозе
кръвта по дирите се стича,
болезнен път чертае и зове...

Зад мен разцъфват рози разпиляни
през сухата пустиня на нощта...
Пред облика ми стелят се поляни
и тях с кръвта си аз ще съживя!...

Луната тегли ме по своята пътека...
Безсилна съм пред нейните лъчи!
Безсънна, тръгнала от 20 века,
да я достигна никога не позволи!...

И всяка нощ, по ледени огнища,
на суха пепел розите горят...
Вървя, не спирам се пред нищо,
кръвта показва правият ми път...

Останали по белите ми длани,
бодли на розови стъбла
на стигмата рисуват рани -
Предвестие за моята съдба!...

© Буба All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??