Nov 22, 2019, 5:17 PM

Прегръщай ме! 

  Poetry » Civilian
526 6 5

Прегръщай ме, щом ситно завали
и в капки дъжд намеря се отнесен.
Понякога от утрото боли,
когато вечерта напомня есен.
 
Сезонно променен от паметта -
отдавна не владея кръговрата.
Дори да си поискам младостта,
зацикли през годините съдбата.
 
Обреченост косите посребри
и бръчици по скулите изплете.
Уж пламъчето още ме гори,
но есенес отдавна не е лете...
 
Почуква болка. Вляво, като стон.
Дори не намалява с валидола.
Отиде си най-топлият сезон,
подобно мъх, изронен от топола.
 
Сега ме спомня дъжд. И ме вали.
А капките се плъзват. Като влага.
Дали съм бил? Или пък сме били?
Повторен шанс животът не предлага.
 
Ще свърши филмът. Без възторг и бис.
А аз ще се прогизна от пороя.
Че есента е точен послепис,
подобно хлад след пламъка на зноя.
 
Прегръщай ме! И с порив ме задръж!
Дъха си влей в дъха ми! Да ме има!
Едва привикнал с есенния дъжд,
не съм готов да ме попари зима...

 

Ясен Ведрин
(Тленен остатък)

© Ясен Ведрин All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря и за този стих!
    Ти си учебник по истинска поезия!
  • Прекрасно ❤️
  • Благодаря ти, Мария! Благодаря и на теб, Данаиле! Едно ми е есенно и меланхолично, та затова и стихът ме отразява!
  • О, прекрасно е, Ясене! Толкова образност, толкова емоция, толкова дълбочина! В Любими!
  • Всички твои стихове са толкова силни и впечатляващи! И носят усещането, че са написани на един дъх и с върховна лекота, а това е белег на талант, даден от Бога!
    Аплодирам перото ти, Ясене! ❤️
Random works
: ??:??