Jun 24, 2020, 11:46 PM

Прежалени 

  Poetry » Civilian
447 1 0

Прежалени

 

 

Гърмя, трещя,
сякаш събрало тъгата
на целия свят.
Дървета, цветя,
дъх затаили,
прегръщат водата,
прежалили цвят.

 

И любовта ли, така се прежалва във време дъждовно,
когато чувства събрани, от капчука се стичат.
И слънце, зад облаци скрито, виновно,
затова, че не топли тези, които обичат.

 

Залезът вика при себе си този наш ден,
виждаме, как бавно отива си над хълмове алени.
Идва нощта, ще има ли в нея миг споделен,
не зная, моите чувства са вече прежалени.

 

Явор Перфанов
23.06.2020 г.
Г. Оряховица

 

© Явор Перфанов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??