Когато любовта прегърне тишината,
оживява цяла във мига.
Лотосът разлиства красотата,
щом реката влюби се в безбрежността.
Пробужда всяка капка - мисъл,
сферична, пъстра от лъчи - живот.
Сияе в новия си смисъл,
да докосне в нечий поглед небосвод!
© Доротея All rights reserved.