Sep 23, 2014, 9:27 AM

Приказка 

  Poetry » Love
394 0 6

                                                       Приказка

 

 

                                  Аз разтворих страницата първа

                                  и започнах с радост да чета.

                                  Приказката беше тъй вълшебна,

                                  че потънах в нейната вода.

                                  С животворна сила ме изпълни

                                  и докосна всички сетива.

                                  Дъх поела, гмурнах се дълбоко,

                                  а след туй ти махнах със ръка.

                                  В шепата ми слънцето блестеше.

                                  В диадема после затрептя.

                                  Бог така  на тебе ме поднесе,

                                  както Ева даде на Адам.

                                  Търсех с радост дъното да стигна

                                  и да грабна бисера с ръка,

                                  в който скрита е незнайна сила

                                  и със щедрост да го поднеса.

                                  И разтворих длан пред твойте взори,

                                  ала ти внезапно ослепя.

                                  Приказката толкова вълшебна

                                  бе останала без сетива.                                    

 

© Стойна Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря за вниманието и добрите думи, Ангеле!
    Поздрав и хубава вечер!
  • Много хубава приказка направо вълшебна но накрая ме натъжи!Това е едно стихотворение което ми подейства като притча!Поздрави от сърце!!!
  • Благодаря ти, Миночка за вниманието, с което не веднъж ме удостояваш!Желая ти здраве и нови творчески успехи!
  • Поздравявам те и аз,за тази вълшебна приказка!
  • Много ти благодаря, Пламена! Имам чувството, че отдавна се познаваме. Прегръдка!
  • Много тъжна и въздействаща
    е твоята приказка!
    Винаги с трепет чета твоите стихове!
    Допада ми твоя стил!
    Поздрави,Стойна!
Random works
: ??:??