ПРИКАЗКА
Ти помниш ли глухите улици по които се скитахме?
Небето, мракъа и неоновите лампи?
Ти помниш ли душите ни, как бурно се преплитаха?
В светът безбожен… омърсен...
Ти влезе в тихата стая, на моят живот…
Стоеше, свита в ъгъла, и плачеше.
Търсеше помощ от луната,
която танцуваше танца на траура.
Ти помниш ли, и танцуващата звезда?
Обляна в нечия тъга… безнадеждна… безплощадна.
Тя светеше там горе - на небето.
На мрачното небе, обляно в нечии грехове.
Аз дойдох от облаците, на приказният свят.
Свят без грехове, без жертви, без войни…
Без интриги, кавги, и нощни шумове.
Аз дойдох от сянката на света.
Поеми пътя с мен, поеми вечният път.
Пътят, който минава през пурпурни лъчи.
Пътят изкован от човешкият труд, и интелект.
Вечният изкушаващ път…
Нямаме време за думи.
Има само безкрайност за действия.
Пътят е безкраен.
Без окови!
Край….
© Павел Ваклинов All rights reserved.