May 17, 2006, 11:05 AM

ПРИКАЗКА ЗА НОЩТА 

  Poetry
847 0 11

 ПРИКАЗКА ЗА НОЩТА


Разпусна нощта косите си черни,
диадемата лунна във жълто блести.
Херувимите златни другари й верни
заразказаха притча за картинни земи.

Тя разюзди мечтите и облече си волност.
Необятните в цветност там далечни звезди,
черно-лилава дреха захабена от вечност
ще захвърли и с рокля във оранж ще лети.

Но преди да достигне тез мъгляви простори,
бледосиня зората води белия ден,
тя сразена отстъпи пак във черни затвори
да бленува натюрно във вечерния плен.

 

© Милена Христова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??