Jan 14, 2010, 9:30 AM

Приказка за Старата скала 

  Poetry
471 0 3

Тъжен крясък на птица

Днес небето раздра

Останала беше вдовица

Голямата стара скала

Загубила своя орел

Политнал високо в небето

Величествено горд и смел

Заплака старата скала

Смали се посивя и запустя

Вятърът единствено я навестяваше

Гнездото леко полюляваше

И тихичко я утешаваше

Не спря да плаче старата скала

Изворче заблика от нейната снага

Помоли го скалата стара

Да тръгне и орела да потърси 

И до днес не е загубила тя вяра

Че ще види своя годеник 

Някъде в небето високо да лети

А изворчето все още я крепи...

© Любомир Деничин All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Небето е високо, но иначе близо до мен!
    Лети...Здравей!
  • Много хубава приказка в рими си написал Поздрав!
  • Ето че и мъката е родила нещо хубаво! Де да можеше всеки да има своето изворче! Поздрави за стиха!
Random works
: ??:??