Apr 6, 2008, 7:31 PM

Приливна любов 

  Poetry » Love
964 0 34
Със прилива прииждай. На талази.
Брегът ми е като човешка длан.
Във шепата ми спри. Ще те запазя.
Ръката ми за тебе ще е храм.


От Слънцето напуках се, гореща
и дъх не ми достига като чакам.
Не мога с бризове да те посрещна.
И вятъра по тебе си изплаках.


Със устни пясъчни ще те целуна.
От мен недей да взимаш песъчинки.
Ти идвай пак във моята лагуна,
по път, огрян от бяла месечина.


Прегръщай ме до синьо. Със вълните.
(Че тежко е изпращането сутрин).
С разсъмването празни са очите,
макар да знаят, че не си изгубен.

© Елица Стоянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??