Feb 26, 2008, 7:50 PM

Принцесата душа 

  Poetry
719 0 20
 

Оголена душата ми се скита

и търси пристана на любовта,

към изгрева уверено полита

и моли да и върне радостта.

 

Лъчите я обличат в златна роба

и озаряват бледото лице,

а нейната невидима утроба

пулсира като детското сърце.

 

Запяват песен тънките и струни,

за да възпеят тази доброта

и да прогонят зловещите хуни,

отворили за плячката уста.

 

Принцесата душа се просълзява,

пречистена от свойта пустота,

прегръща изгрева и го дарява

със нежността на земната жена.

© Наташа Басарова All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??