Jul 30, 2008, 9:34 AM

Принцът от Йерусалим 

  Poetry » Odys and poems
925 0 8

Живял отдавна принц един

в далечния Йерусалим,

но в пустинята се влюбил,

там душата си погубил.

На любов и се обрекъл,

от света се той отрекъл.

И в прегръдката гореща

на пустинята, усещал,

че живоът е един

и че трябва да твори!

И след вътрешна борба

между горест и тъга,

свойта муза той съзрял

и оазис там създал.

Оазис, пълен със вода

и с красивите неща,

от живота до смъртта,

без омраза, без лъжа!

Зъл магьосник го пленил,

оазис свиден разрушил

и водата пресушил.

Но пустинята е веща,

с огнена душа усеща,

че детето и любимо

е самотно и унило.

И с прегръдката си страстна

му помогна да израстне.

И така, неуязвим,

принцът от Йерусалим

със пустиня се сбогува,

обещал да не тъгува.

Купил от търговеца Селим,

той вълшебния килим

и със него полетял,

в други двери заживял...

 

© Миглена Джордан All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??