Обреченост. Без право на помилване.
Без нощи, недорасли за сънуване.
Умора, натежала от стерилната
усмивка, с гол инат за съществуване.
Разкъсване. Без право на изричане.
Съмнения с билет за оцеляване.
Съдбовно, мълчаливо безразличие,
пропито с кротка мисъл за прощаване.
Отричане. Без право на желания.
Неслучване на празници предсказани.
Килия със заключени признания,
сред сенки на обичане и мразене.
Осъждане. Изгаряне в огнището
на себе си, до пепел. И разпръскване
на шепа прах, в пределите на Нищото.
Надеждна смърт. Без право на възкръсване.
© Вики All rights reserved.
А, макар и да не е по темата и заглавието ми направи впечатление, че имам нещо старо със същото заглавие, което често се използва.