Nov 18, 2013, 10:12 AM

Приятели, приятели 

  Poetry » Other
476 0 3

Приятели, приятели, къде сте,
когато сладкото вгорчи?
Когато слизат боговете
да видят моите очи
обърнати към красотите,
как търсят тук една от тях
от младостта ми, в дни честити,
с която старост доживях?

Приятели, приятели, защо сте,
когато спре да ми горчи,
да различавам цветовете
и звук край моите уши?
Да се напрягам, за да чуя
познатите ми гласове,
ромоленето на чучура,
на вятър в житни класове?

Приятели, приятели, бъдете
във красотата на света
до мен! - в дъга на цветовете,
да си споделяме речта.
Да ни упойва аромата,
вкусът на сладката вода
от чучурите край реката -
докато има сетива!

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??