Мислех, че имам много
приятели. Дали е така?
Защо сред всички тези хора
се чувствам толкова сама?
Уж с един тайна споделям.
Изведнъж разбрал целият квартал.
Разбрах, трябва да претеглям
секретността на всеки на кантар.
Уви, везните се накланят
към “не мож се довери”.
И дори не се изправят,
а стоят си там, уви.
Приятели - познати много.
Ала не можеш с тях да споделиш.
Те всички носят свойто лого:
“Внимавай, с мене ще сгрешиш.”
И лутам се. Дали ще срещна
този, истински другар,
с когото тайните си да споделям,
без да се нуждая от кантар.
© Или Дадарова All rights reserved.