Apr 5, 2015, 11:35 AM

Приятелството 

  Poetry » Other
343 0 0

                                                          На Богдана


Приятелството наше не от вчера

ми свети и показва ми пътека.

Не мога с прости думи да го меря.

Прегръщам те! С една усмивка лека

 

ми казваш ти най-искрените думи

и чува ги сърцето премаляло.

Доверието ляга помежду ни.

Различни сме - ала сме общо цяло,

 

изваяно от тайни и въздишки,

от общ стремеж света да разгадаем.

Щом двете сме, не ме е страх от нищо.

Готова съм да стигна до безкрая.

 

Обичам те, приятелко любима!

И нека да не ни разделя нищо!

Щастлива съм, че някъде те има...

Приятелството наше е огнище -

 

то топли ме, когато мръзна в мрака

и пътя си не мога да намеря.

И като бряг спасителен ме чака

приятелството наше не от вчера.

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??