Aug 28, 2013, 8:47 PM

Приятелю, пусни ме... 

  Poetry » Other
350 0 2

 

Приятелю, пусни ме в твоя свят

около огъня ти да се сгрея,

да ти изплача моето мълчание.

Една сълза приседнала  да коравее,

а ти пробойните усетил в мен,

смутен, прашинка да изтупаш от ревера ми,

в небрежността престорена стаил тъгата.

При тебе идвам да спася душата си,

открита и изложена на суховея.

Приятелю, пусни ме да се сгрея!

Ще седна там, на края на редицата,

и обещавам да не преча.

Дойдох, защото си зеницата,

с която виждам надалече.

Защото след пореден кръст

 при теб възкръсвам и изправям ръст

сред гниещите  дните.

 В света си съм последен мохикан

без родословие, а празни са мечтите

като нащърбен потъмнял стакан.

Пусни ме в твоя свят, приятелю,

 на прага му обувки ще събуя.

Ще постоя, но ти не ме изпращай,

когато секна   като тиха струя.

 

 

© Диана Кънева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Скъпи Чо,приятелството не е нищо повече от подобие/ХАРМОНИЧНОСТ/на вибрации/ВЪЛНИ/в един океан от вълни наречен свят или битие.Човекът е облякъл примитивните и неправдоподобни представи за света в невероятни думи.Ако не отразявам човешките въжделения,значи не съм човек.А аз съм такъв и затова пиша по тоя начин.Поздрави,приятелю!
  • Стига да е истински приятел! Поздрав, Диана!
Random works
: ??:??