Oct 6, 2023, 11:33 PM  

Приземи ме, да притихна в теб… 

  Poetry » Love
180 2 4

Светът ми притихва в теб,

оглеждайки се в очите ти,

и докато те съзерцавам

в себе си знам защо съм тук.

 

Небето притихваш в мен,

и изпълваш го със ширина.

Цветове от дъгата вплиташ

и изтъкаваш всяка нишка.

 

И те гледам и не се изморявам,

и знам защо животът си струва.

Ти си любовта, която познавам,

най-чистата любов, която знам.

 

Ти си тласъкът на моят полет,

причината да мога да летя.

И това е самата истина в мен,

причината да се чувствам жива.

 

За това което изпитвам към теб,

няма, няма думи да го изразя.

Да опишеш усмивката на лицето-

Как? – когато е печат в душата.

 

Светът ми преобръща се в теб,

здраво стъпила съм на земята.

Но стъпвам и вървя по небето,

и сливат се две линии в едно.

 

И не трябва да се чудя защо,

ще те хвана, ако паднеш,

дори ако падна вместо теб,

ти си моята най-голяма любов…

приземи ме, да притихна в теб.

 

© Лили Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??