Feb 12, 2024, 10:51 AM

Пробивът 

  Poetry » Phylosophy
148 1 2

 

 

                               на Христо Смирненски

 

 

 

Ще пробием прозрачната твърда стена

и ще минем свободни оттатък -

там, където разцъфват красиви цветя,

ще живеем с любов, без остатък.

 

Ще преминем - повярвай го, искай го, знам -

над Земята от лед и лъжи

ще прелитне искрящ и горещ ураган

и отново ще грейнат звезди.

 

Ще пробием към вечното отвори, да!

И през тях ще нахлуе живот,

а над него с божествена светлина

ще се плисне море от любов!

 

И човекът, преминал през сенки и мраз,

пак ще диша, но с пълни гърди.

Как бих искал там този човек да съм аз!...

Но на всеки ще кажа: - Върви!

 

Ще рисуваме слънце и синьо небе

и ще спим върху облака бял!

И ще бъде красиво!... Днес тука не е -

в този пошъл и сив карнавал.

 

И ще бъдем щастливи! Дори без криле

ще летим към пространства далечни!

Ще пробием стената. И ще стигнем небе...

Там, където душите са вечни.

 

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хубаво е!
  • Мариане,Христо Смирненски не е умрял, за това което е писал!
    Умира от туберкулоза, но го подкрепят други, а не, тези които са му завиждали заради таланта!
Random works
: ??:??