Nov 23, 2010, 7:39 PM

Продрано небе 

  Poetry » Other
446 0 2

Ръце, прегърнали студено кръста.

Небе, продрано от невиждащи очи.

В зениците напукани

сто дявола се връщат,

възседнали табуни без юзди.

В душата

покълналите тръни

кървяха с момини сълзи,

злините, в кошница събрани,

просъскваха

с езици на змии.

А беше пусто,

кърваво морето,

стаено в своите дълбини.

Орисници

кълняха неродено,

преди да са пропели първите петли.

Душата бе удавница.

Във лава

изгаряше стихийно

всяка нейна страст

… в сърцето само

Любовта му

разцъфваше над огнената паст.

Притихнаха

 и адът

 и небето.

Изток изсветля.

Зората се роди

в очите на момиче,

ревнивите тревоги

целуна

и ги разпиля...

© Лъки All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря,за топлите думи,Веси,Руми и Ангел!Нека има много слънце в дните ви!
  • Ти пишеш много хубаво, Лъки!
    Беше удоволствие за мен!
Random works
: ??:??