IV ЛИРИЧНО ОТКЛОНЕНИЕ
И НЕ ИСКАН СЪВЕТ
74/Сега, ако ми позволите,
от своя опит ще ви дам,
ще ви покажа как бедите
ни вкарват лесно във капан...
Борбите в спорта са" секретни".
И често пъти некоректни!
На вас ще кажа, според мен,
без допинг, няма награден!
А мисля няма и да има.
Без силен допинг и пари,
спортуването на върви!
И ще боксува като зиме!
Надявам се, че си разбрал,
че няма в спорта не морал!
75/О и за теб не е морално...
Морала в спорта не върви!
И всичко става криминално
и все се търсят хитрини!
Във любовта и във войните,
на преден план стоят парите!
И колкото си по-прикрит,
по-малко пъти ще си бит...
В създадените институти
наливат се безброй пари-
скрит допинг да се появи
и неговите атрибути!
И тъй по този шантав път,
тук надпреварите вървят!
© Hristo Slavov All rights reserved.
Разбира се ,че съм допущал и допущам грешки, ще проверя! Когато нещата не са улегнали, така става!