Dec 3, 2017, 11:26 PM

"Проклятие" 

  Poetry
850 2 0

Там горе някога, далече в Рая,

високо в облаците над земята,

Адам и Ева... най-накрая

опитали от ябълката на змията.

 

Плодът бил пълен с много грях

и забранен във райските градини

и Господ ги прогонил в своя гняв

да страдат на земята със години.

 

И заживели хората със лошо и добро

за греховете си започнали да страдат,

но Бог смилил се, пратил им любов

и вярата им дал като награда.

 

Но Господ бил и мъдър, и жесток.

С проклятие човека той наказал,

обрекъл всички хора на любов,

а после ги дарил и със омраза.

 

А хората повярвали на Господ Бог,

заклели се във Святото Разпятие.

Те почнали да страдат за любов,

така до днес се молим за "Проклятие"!

 

© Yuri Yovev All rights reserved.

Юри Йовев

 

Мисля че в основата на всяко добро е любовта!

The work is a contestant:

Раждане на Добротата »

21 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??