Свежа пролет
на вратата чука.
Седи отвън
и чака.
Деца развълнувани
на разходки вече в парка,
под позеленяващите
дръвчета.
И цъфтящите цветенца,
кокичета, лалета,
радващи всеки,
който ги подмине.
Щъркелите и лястовичките прелитат.
И гнездата вплитат:
в клоните на дръвчетата,
върху старите комини,
на уличните лампи дори.
Ох, моя Пролет!
Така прекрасна си,
толкова красива, нежна.
Пълна с цветове,
заредяваща ни,
чак до следващата пролет!
Изливаш нежността си,
щастието си,
и позитивното си настроение
върху всички нас,
като водопад от цветя...
© Gabriela Gesheva All rights reserved.