Mar 11, 2013, 11:25 AM  

Пролет 

  Poetry » Other
1563 0 22

("Пролет моя, моя бяла пролет" – Н. Й. Вапцаров)

 

Искам да повярвам, че си жива,

Пролет моя. Нека те открия!

Да ме жàри младата коприва.

Да ме грабне твоята стихия.

 

Но така съм се сродил с панела,

с интернет, с рекламата и стреса,

че не виждам края на тунела

и не чувам бялата ти песен.

 

Спомням си смълчаните поляни,

полъха на колендро от запад,  

челядинките – по изгрев брани,

зелника на баба – с лук и лапад...

 

Или ми се струва, че те помня?

Как да бъда сигурен, обаче?

Затова те моля, Пролет моя -

позволи ми с теб да си поплача.

 

Щом сълзите рукнат в дъжд пороен,

щом измият страх, тъга и плесен,

ще повярвам, че те има, Пролет,

и ще чуя бялата ти песен.

© Яким Дянков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??