May 14, 2018, 11:30 PM

Пролет е! Радвай се ти! 

  Poetry » Landscape
373 0 0

                                                             Южен вятър над полята,

                                                             топли слънчеви лъчи,

                                                             килим застлали са цветята.

                                                             Пролет е! Радвай се ти!

                               

                                                             Многобройни птичи ята

                                                             полетели към родни земи,

                                                             натам повела ги е любовта.

                                                             Пролет е! Радвай се ти!

                     

                                                             Сладкопойна чучулига в небето

                                                             над черната угар трепти,

                                                             песента ѝ оглася полето.

                                                             Пролет е! Радвай се ти!

                             

                                                            ,,Пролет е!" – пеят в хор

                                                             птички от всички страни.

                                                             На омайния цветен фурор,

                                                             пролет е, радвай се ти!   

© Никола Яндов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??