Mar 7, 2021, 7:38 AM

Пролет животворна 

  Poetry » Landscape
749 0 1

Това ясно утро.

Тази светлина.

Този свод небесен.

Този вик от красота.

Тези ята от птици.

Щъркелът в това гнездо.

Тази изворна вода.

Тази разлистена бреза.

Тези капки като сълзи.

Тези пухчета между листата.

Тези зовящи планини и долини.

Тези мушички и тез пчели.

Тази песен донесена от вятъра.

Този изгрев с ярко слънце.

Тази въздишка с ухание на цвете.

Тази нощ без сън и пълна луна.

Всичко туй е

Пролетта.

© Румяна Маринова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??