Mar 4, 2008, 4:19 PM

Пролетна илюзия 

  Poetry » Love
966 0 14
Дали се влюбих или пролетта
създаваше илюзия за влюбеност?
Дали измислих те във свойта самота
и вдъхнах ти живот? За тази лудост
дали пък вятърът не бе виновен,
че ласкаво докосваше ме, като мъж,
а аз, изпълнена с копнеж любовен,
след него се изгубвах неведнъж!
Бях цвете и напролет се разлиствах,
но всяко падащо листо така болеше!
Аз търсех теб, любов, крещях неистово...
Бе глас в пустиня! Ехото мълчеше!
Дали те имах и дали наистина
в съня ми да се любим пожела?...
Не знам дали бе грях, ала пречистена
събудих се, но ти, любов, си беше отишла!

© Валерия Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??