Mar 15, 2020, 4:37 PM

Пролетно 

  Poetry » Landscape
293 0 0

Пролетно
 

Стъпвам  утринно и боса по тревите,
до калинките умът ми тихо спира
сред цветята- медоносни за пчелите, 
цялата във тая радост да попия.

 

Пролетна цъфти земята ни, вибрира
във въртене на слънчева целувка,
приканващо отваря топли длани
подадени за най-нежната милувка.

 

От гърдите женски обичта ѝ расне
от прекопана почва и лятна топлина,
а любовта ѝ, да расте и да прерасне
подхранвана от много нова светлина.

 

Трепетликово денят раззеленява,
лъч се гушва в китка  ранно цвете,
капките роса в дъга се оцветяват. 
От деня, като пчелите-здраве си берете!

© Елеонора Крушева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??