Ще дойде пролетта. Ще я дочакам.
През зимата така и не успях
да се отърся от студа и полумрака
и чувствата посипах с сняг.
Усмихне ли се първото кокиче,
роди ли се кристалната роса,
с воал от светлина ще се закича
и ще потърся с устни любовта.
Щом дойде пролетта и аз ще се събудя.
И обичта ми ще лети към теб.
Едно в едно връз цветната постеля
ще те целуна с пролетен куплет.
© Весела Георгиева All rights reserved.