Jan 2, 2020, 8:23 AM

Пропита е земята ни с отрова 

  Poetry
376 1 6

Зачената е земната утроба

с милион животи, ала без душите.

Материя, пропита със отрова,

дозирана прецизно от съдбите.

 

И всичко плътско в сенките се носи,

сред черното безмилостно прозира.

Душите, те не знаят как се проси

и бързо във мълчание умират.

 

Отровата по вените разнася

до всяка клетка гнилите прокоби.

А в дъното на бездната проблясват

събудени без време ембриони.

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??