Mar 11, 2023, 12:54 PM

Прости рими 

  Poetry
179 2 3

ПРОСТИ РИМИ

 

Не знам какво ще стане след години, когато вече няма да съм тук? –

навярно небесата ще са сини? – за щъркелите! – идещи от юг,

от злост и мъст светът ще се проветри и ще надене пролетния кларк,

и нощите навярно ще са светли за влюбените в стихналия парк,

и майчиците бебенца ще кърмят на пейката – под белия тензух,

 

и Господ няма да е тъй посърнал, край Него и Светият Син и Дух! –

и новините няма да започват със болести, убийства – и войни,

дано Човечеството тури точка – завинаги на черните си дни? –

и тихичко – в небесната си рима, ще си поискам – дървен философ –

когато мене няма да ме има, Светът за всички вас да е Любов!

 

11 март 2023 г.

гр. Варна, 12, 35 ч.

 

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??