Aug 23, 2020, 10:31 PM

Просто изблик 

  Poetry » Phylosophy
592 0 0

Живот- безспирно колело, което постоянно се върти,

качи ли ни високо горе, пред нас отварят се безброй врати.

 

Възползваме се, губим се в охолство, понякога  в нелеп разкош.

В такъв момент човекът жалък, забива с лекота в приятел нож. 

 

Лицемери, разни деградати, кланят ти се до земя,

а предпочиташ груба истина, отколкото във пазвата змия...

 

Завърта се със скорост бясна колелото и рязко падаш по очи в калта-омърсен, несретен, жалък,

ще съхраниш ли своя борбен дух и бистра мисълта?

 

Събирай се, изправяй се, човече!

Не чакай да те ритат нито миг.

Дори най- твърдите скали понякога се свличат,

но пък от камъните им гради се зид.

 

Стена построй си!... после и дворец,

но запази човешката си доброта.

Не можеш да си пораженец,

щом роден си боец...,

щом запазил си жива страстта. 

 

Вдигни главата! Раните ще минат..,

а белезите... просто суета! 

Най- важно е, че сили си намерил

и след битки тежки, имаш си кътче в света.

 

23.08.2020 г. 

© Кристина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??