В рими смеех се,
днес плача в рими,
тихо моля се:
„Говори ми, говори ми...“
Не чувам себе си,
гласа погубих,
с тишината смесих се,
в глухотата се изгубих.
За другиго написах стих,
а ти до мене беше,
търсех чужди истини,
когато ти шептеше
и галеше ме с дъх,
и с думите любими,
и каза ми го пръв:
„Говори ми, говори ми..."
Бях тиха аз тогава,
както днес мълчиш,
и в глухата забрава
те оставих да гориш.
Днес в рими плача с глас,
къде си ти, любими?
Няма викам аз:
„Говори ми! Говори ми!“
Защо мълчиш, кажи ми...?
И.Б.П.М.
© Фери All rights reserved.