Aug 28, 2010, 8:44 PM

Протегнат лъч 

  Poetry
699 0 12



Дъжд.

Защо заваля

посред морно лято,

когато

птици вече не гнездят,

но малките

се учат още да летят?

Перцата им намокри.

 

И все вали,

вали,

вали…

 

Дори ветрецът

някъде на сухо

се е скрил.

 

И цветчетата,

със сведени глави,

очите си

не смеят да повдигнат.

 

А там,

иззад облаци,

протяга слънце

лъч,

за да изрисува с обич

най-пъстрата дъга

и към нея

птиците да полетят,

а цветята

своя аромат впръснат…

 

Протяга лъч,

но

дъждът вали,

вали,

вали...

 

Вали.

 

 

 

© Ласка Александрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??