Jun 22, 2017, 8:58 AM

Прояснение 

  Poetry » Other
715 0 3

Свещта догаря леко. Сякаш е живот.

Разпръсква с пламъка си златни дни,

но сляпа съм пред тихия напевен зов,

повярвала във вечното ни „аз и ти“.

 

Свещта разлива се в болка по ръката,

със восъка си парещ мъката втвърдява.

„Догарям!“ - блъскат мислите зората.

А черна котка в краката се е свряла...

 

И в сенките на жълтеникавия пламък,

дочуваш стонове далечни на знамение.

И тръгваш си... А твоят вечен камък

остава като лек за слепия в страдание.

 

И ялов бе цветът на котката разделна,

видях я да броди по стръмното на кея.

Това бе мойта слепота, за да прогледна, 

че всеки ден ми носи светлина от рая...

© dreamsinrhymes All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??