Не могат да те достигнат
ръцете, за които
жадуваш,
защото са от пясък.
Ала и ти не можеш,
защото
си морска пяна.
Но опитай.
Да опита и той.
Поне с очи,
ако може
да се докоснете за малко,
купете си време
преди Нептун да дойде
да те вземе.
Поговорете си.
Пък ако ще и само с мисли.
Те са най-искрени и скъпи.
Докато още можете.
Прегърнете се.
Па макар и на сън.
Защото той е повече
от вечност.
© Нина Чалъкова All rights reserved.