Jun 1, 2020, 4:02 AM

Пясък в ръце на дете 

  Poetry » Other
519 0 2

Този глас не оставяше радост,
всеки ден ме делеше надве
и ограбваше моята младост
като сиво злокобно въже.

Този глас ме убиваше бавно
и болеше, но тихо търпях...
Сякаш беше мъчение плавно,
а душата ми нямаше грях.

Изгорях, но останах достоен.
Устоях на житейски беди...
Аз сега ти изглеждам спокоен,
но отвътре сърцето бумти...

Този глас не желая да помня,
глас на мрачно и бурно море!
Той е крясък на счупена стомна
и е пясък в ръце на дете...

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??