Mar 23, 2017, 3:52 PM

Пясъкът е за деца игра 

  Poetry » Other
303 0 0

(Из "Пясък от думи")

 

Нощем понякога насаме

оставам пред един бял бизон.

Отпивам от чашката кафе

до снимка на препускащ кон.

 

Двамата ме повеждат по странен път,

завършващ в улица на мечтите,

където душата си изгубва човек

без да открива неин спасител.

 

Наблизо пази кървави тайни

тракийският некропол в Пропада.

Легенди за войни незнайни

мълви крепост от него на запад.

 

Рисувам всичко със странни слова,

сеейки пясък от думи.  

По-късно от тях  дано не останат

едни загадъчни руни.    

 

Ранени залези заспиват

под завивките на нощен мрак.

Сенки огнени укриват

предречения ми от Веста праг.

 

Пясъкът е за деца игра,

него възрастните често го отбягват.

Има поведението на вода –

убежище за думи, що разказват.

 

© Вили Тодоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??