Feb 21, 2015, 6:01 PM  

Първа стихосбирка 

  Poetry » Other
344 0 10

Стихосбирка – първата – готова!

Телефонен звън и... новина.

Не щадя колата. Тръпка нова,

а за нея няма тя вина.

 

Стигам в склада: книжки в опаковка

от кафяв хартиен амбалаж.

А на мен сърцето хлопа, хлопка

в поетичен, първи воаяж.

 

И дали е истина, лъжа ли?

От разкъсан първият пакет

се посипват книжни сто кинжали

върху скърцащ, старичък паркет.

 

Тук попада първата ми книжка

в онемели, трепетни ръце.

И поемам стиховете – виж как! –

право със разтворено сърце.

 

А от тях ме лъха аромата

на мастило, клетви във любов.

Няма друга радост по-богата

пред поет със книжка-благослов.

 

Трополи колата, тупкат вени.

Виж встрани! – летят тополи-страж,

сякаш тук за мен са построени,

а отпред – застлан с цветя паваж. 

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??