Apr 1, 2018, 2:40 AM

Първо лице, единствено число 

  Poetry » Phylosophy
727 1 3

Да бъдеш грях, да бъдеш изкупление,
ще можеш ли следите да изтриеш?
Ще бъдеш ли за болката решение,
или съзнателно сама ще се затриеш?!

 

Да бъдеш мисъл, прошка и забрава,
ще можеш ли за себе си да Бъдеш?
Да просиш смях, ще искаш ли тогава
и собствени мечти без срам да съдиш?

 

Ще можеш ли сама да си разпятие,
да бъдеш непристойна, даже сбъдната?
Обирайки трохите чужди, без да си понятие,
ще бъдеш ли единствена за него, върната?

 

Ще можеш ли със тайна да си непокътната
или ще текнеш, като восък парещ пръсти?
Ще бъдеш ли забрава, в спомен вмъкната
или на пламъкът сълзи до черно гъсти?

 

Ще дойдеш ли, годините сама прегърнала
покрити с прах, в долап със забранени дни,
а счупеното огледало със гърба обърнала…
да бъдеш Аз, или отново ще си просто Ти?

© Дида Христозова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Като цяло, човешкия живот е низ от непрекъснати борби (често вътрешни) и решения. Хареса ми стихото, Дида!
  • Супер!
  • Силни думи. Аз в глаголицата е названието на първата буква. Тоест- начало. Да бъдеш себе си и начало едновременно...
    Поздрави!
Random works
: ??:??