Днес пуснах синия екран да видя новините
и гледам като истукан – не вярвам на очите:
Не карантина – людска гмеж по улиците родни
без маски се разхожда веч' народът ни свободно.
Корона-вируси „пане” сервират в ресторанта
и в био ферми – за мезе, отглеждаме мутанта.
Китайците край тях клечат и нюхат за секрета –
отвред ще ни залеят пак със вируси-ментета!
Световен хъб за газ и нефт е държавата ни родна
и по тръбите му текат валути пълноводно!
По телевизията днес – пак фючърси обсъждат:
Русия проси нов падеж на плащания бъдни!
Огради спират вън отвред мигранти от Европа
а Брюксел кротко и с респект на портите ни тропа.
Тук Премиер и Президент във глас един говорят
и целият ни парламент се труди „в ползу роду”.
Правителството нощ и ден, без отдих заседава –
заплати, пенсии от днес отново повишава!
И банките без лихва веч' пари накуп предлагат –
апартамент да купиш днес – е „зелка от пазара”.
Във бизнеса любов цари – играят всички честно.
А докторите без пари, лекуват повсеместно.
И в Билла, Кауфланд, Лидл пак – промоции безчетни!
Купувай стоки на калпак за левчета монетни.
За лятото курорти бол: С оферти ни заливат
хотели, къмпинги безброй – почивай си щастливо!
За Коледа – по прът суджук – на всеки се полага.
А за Великден щом си тук – почти по цяло агне.
При тоз боллук да не ядеш – на глупост ми докарва.
Аванта щом е, да не щеш – въобще не ми се вярва!
Но страх ме хваща – че дали от лакомства безбройни
на напъна ще издържат … каналите отходни?!...
© Димитър Ганев All rights reserved.
С )) Д.Г.