Пожарите в моята душа
все още не искат да утихнат!
Знам, че накрая ще опустошат
илюзиите на маски усмихнати.
Остатъци от залез ще горят.
И за изгреви ще напомнят.
Но любовта ми не ще изпепелят!
Животът ми е недопита стомна.
Жаждата все още ме зове!
На жадни обич ще раздавам.
Кой нажежени пирони кове
за кръстната ми прослава?
Поврага!Какво от това?!
Чувствата ми обичат живота.
Нужни ли са моите слова?
Всеки сам си е Голгота.
© Стойчо Станев All rights reserved.
Има мигове, когато желанието изпреварва в обратна посока времето...